сряда, 28 май 2014 г.

Освободете ръцете си или как правилно да изберем bluetooth слушалки

На всички вече е известен Bluetooth-а – това е технология, разработена в края на 90-те години в областта на комуникациите за безжично предаване на данни. Bluetooth връзката може да свързва дори хладилници и микровълнови печки, и разбира се, мобилни телефони. Ние няма да говорим за това как да използвате Bluetooth за домакински уреди, ние се интересуваме от това как да се изберат най-оптималните Bluetooth-слушалки за мобилни телефони. За изборът на такова устройство идват в подкрепа много негови преимущества като компактност и удобство при използването. Но, освен от обикновените потребители, Bluetooth-слушалките са особено ценени от водачите на превозни средства, които се задължават от правилата за движение да използват зад волана само hands free по време на шофиране. Най-добрия вариант за тази цел са Bluetooth-устройствата.

Но как да изберете устройство, което да отговаря на такива изисквания като добър дизайн, висока функционалност и достойни технически характеристики?

Външен вид на Bluetooth-слушалките

При избора на Bluetooth-слушалка, както и на мобилен телефон, немаловажен фактор се явява външния вид на устройството. Ако на първо място ви интересува стилния вид на вашата Bluetooth-слушалка, то пазара на мобилни телефони предлага голям избор на маркови Bluetooth слушалки. И все пак, като изключим стилния вид, те трябва да са удобни за ползване (просто и лесно да се прикрепя за ухото), а също така теглото им да е в разумни граници (това е особено важно за тези, които носят Bluetooth-слушалки почти цял ден).

Специално внимание при избора на слушалка трябва да се отдели на дъгата. Основното нещо, нейната форма удобно да приляга и се закрепва към ухото ви, да не пада, а материалът, от който е направена да бъде траен и функционален. Болшинството дъги имат гъвкава структура, която е лесно да се огъне така, че да е удобна за носене. Има и такива слушалки, които ще се оценят повече от меломаните, които обичат "да вземат музиката със себе си". Става дума за стерео Bluetooth-слушалки, които са не само сами по себе си стилни аксесоари, но също могат да задоволят меломанските изисквания на своите собственици. Времето за слушане на музика при такива слушалки, а така също времето за разговори, е ограничено до 11 часа. Избирайки Bluetooth-слушалки на външен вид, не забравяйте да тествате различни модели, за да ги пробвате и сравните. Добрата новина е, че съвременните модели са съвместими с телефони на всеки производител. И все пак, за да бъдете сигурни, изпробвайте дали Bluetooth устройството работи със самия мобилен телефон.

От техническите характеристики на Bluetooth устройствата най-важния показател е продължителността на работа, което пряко е свързано с капацитета на батерията. Освен батерията, основна роля за ефективното функциониране на това устройство има и начина му на експлоатация, включително и разстоянието на Bluetooth-слушалките от телефона, колкото по-малко е то, толкова по-дълго ще е заредена батерията.


При избора на Bluetooth-слушалки също така обърнете внимание на продължителността на зареждане на батерията им. Приятно е да знаем, че батерията бързо възстановява своята "сила", а и е необходимо понякога изключително бързо зареждане. Също така е удобно, когато зареждането на Bluetooth-слушалките може да бъде направено чрез USB-порт, в този случай няма да сте зависим, а ще сте в състояние да се свържете и да заредите слушалките от лаптоп или настолен компютър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар