неделя, 6 юли 2014 г.

Слушалки за телефон



       Слушалките са различни видове. Тук ще обърнем внимание на по-прости, но важни неща при избора на слушалки за телефон.


  • Параметри, влияещи на звука. Слушалките могат да бъдат открити/отворени, при които ухото остава открито и закрити/затворени – обхващат и покриват цялото ухо. Към последните спадат моделите, при които звукът е изолиран от външната среда. 





  •  С висока или ниска чувствителност да бъдат? Важен параметър, който трябва да се има предвид при избора на слушалките за телефон, е чувствителността. Обърнете внимание, колкото по-висок е този показател, толкова по-голям обем и височина на звука ще има при равни други условия. Слушалките за домашно и студийно използване обикновено имат чувствителност от 90 до 105 db. 



  •  С високо или ниско съпротивление?  Вторият ключов показател се явява съпротивлението. Колкото е по-малко то, толкова по-лесно за устройството и по-добре за слушалките. В преносимите, портативни слушалки за телефон, смартфон съпротивлението е в диапазона от 10-60 ома, а при стационарните модели могат да се познаят по цифрите - съпротивление 100-600 ома. 



  •  Параметри, влияещи на удобството.  Обхващащите цялото ухо са с по-високо качество на звука и комфорт. По-големите модели слушалки обикновено се отнасят към тези, които обхващат ухото – те са по-качествени, но по-неудобни за носене, а слушалките с тапа са по-компактни, по-често използвани и предпочитани. 

       Тапите се радват на компактност и ниска цена. Често са включени в комплект със силиконови тапи в няколко размера, така че да url-можете да изберете-url най-подходящия за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар