сряда, 16 юли 2014 г.

Избор на скрийн протектор за телефон

        Малките драскотини по екрана на телефона могат да съсипят не само външния му вид, но също така и настроението Ви . Колкото и да ни убеждават производителите на мобилни телефони, че екраните им са направени от устойчива на надраскване повърхност - това не винаги е така, уви, по-скоро това е просто маркетинг. Екранът на телефона, случайно сложен в джоб или чанта с метални ключове е малко вероятно да остане без драскотини. И тук на помощ идват скрийн протекторите.


    Има няколко основни въпросa, които хората си задават при вземането на решението дали да си закупят скрийн протектор:




  • Разваля ли защитното фолио вида на мобилния телефон?


Не. Противно на общоприетото схващане, че защитното фолио разваля външния вид, трябва да възразим: съвременните технологии и материали за производството на скрийн протектори са такива, че ги правят практически незабележими.




  • Влияе ли скрийн протекторът на чувствителността на сензорния екран?

Нашите тестове показват, че защитното фолио не оказва никакво влияние на чувствителността на сензорния екран.




  • Остават ли следи след отстраняването на защитното фолио?

Следи при отстраняването на протектора остават, когато той е създаден с основа на базата на лепилото – такива протектори почти не се произвеждат. При използването на протектор от полимер на силиконова основа, след премахването му няма да има и следа.




  • Каква е продължителността на живота на един протектор? 

Както показва практиката, дори и при тежки условия на ползване, той издържа най-малко половин година. При внимателно използване този срок може да се увеличи до година или две.




  • Ще мога ли да поставя протектора самостоятелно? 

Ще можете. Главното е да почистите старателно повърхността на екрана и да не поставяте протектора в запрашена среда.  Към всеки протектор има подробни инструкции за монтаж. Вие със сигурност ще успеете да го поставите!




  •  Как стоят нещата с цените?

В някои магазини протекторите се продават евтино, в други скъпо! Какво да изберем?

Цената зависи от качеството на скрийн протектора. Закупуването на твърде евтин протектор крие риск от ниско качество и продукт „еднодневка”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар