четвъртък, 10 юли 2014 г.

Калъф за смартфон



   Най-популярните сред потребителите са следните видове калъфи за смартфони:

  • Тип Защитна рамка (bumper) .
Този вид калъф е изобретен от Apple за iPhone 4, а днес той се използва за всички видове смартфони. При падане омекотяват удара и не позволяват да се разпадне телефона. Калъфите могат да са от пластмаса(с различна степен на плътност и гъвкавост) или метал, а основните им предимства са, както следва:

Те са невидими и тънки - не увеличават дебелината на смартфона. Почти незабележими са и ненатрапчиви. Могат да са във всякакви цветове;
Бързо и лесно могат да се свалят, почистят и поставят обратно;
Те пасват перфектно дори и на iPhone 5S, ако правилно ги подберете.

  •  Тип мек калъф. 

Този вид калъф обхваща целият апарат. Изработени са предимно от плат, кожа, пластмаса. Пластмасовите и гумени калъфи са тънки и леки, те не пречат на носенето на телефона дори и в джоба на дънките. Кожените калъфи изглеждат по-оригинални и по-делови, но те се износват по-бързо.  Вътрешността да е от мека и лесно поддържаща се материя, тъй като бързо се зацапва. Да не е прекалено хлабав, или пък прекалено тесен за телефона, което често води до притискане на различни бутони по телефона и активиране на нежелани функции.

  • Тип Книга

Калъфът под формата на книга е най-удобен модел от всички. Той изглежда стилно и модерно, осигурява максимално ниво на защита в сравнение с останалите разновидности. За разлика от  bumper, този вид калъф има отварящ се капак за дисплея, който едновременно предпазва, но и дава голяма свобода за бърз достъп. Основно тези калъфи са изработени от естествена или изкуствена кожа. Друг аспект е обществената стабилност и авторитет, който придава един такъв калъф тип книга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар