сряда, 18 юни 2014 г.

Калъфи за таблети

Таблетите са станали много популярни, благодарение на компактните си размери и функционалност, достатъчна за най-различни ежедневни задачи като сърфиране в интернет, слушане на музика и гледане на видео. И съвсем естествено за тях с появиха голям брой всевъзможни аксесоари, най-разпространени от които са калъфите


Калъфат защитава таблета от механични повреди.


Въпреки това, трябва да се има предвид и теглото и дебелината на устройството. Калъф с интересен дизайн и/или оцветяване може да се превърне в аксесоар. В допълнение, в зависимост от модела на калъфа, той може да изпълнява разнообразни полезни функции.
Условно калъфите могат да бъдат разделени в следните типове: калъфи рамки, тип корица и обикновен калъф за съхранение и носене на таблета. В масовия случай поставката се използва за защита на задната повърхност на таблета и неговите странични стени, но екранът остава незащитен. Има модели, които благодарение на сгъваеми крака или други характеристики позволяват да поставите изправен или полулегнал таблета на масата.
Също трябва да споменем калъфите за таблет с повишена защита от ударидраскотини и влага, подходящи  най-вече за любителите на активния отдих на открито. Недостатъците са по-големи размери и тегло, по-високи цени в сравнение с по-простите модели.

 
За разлика от калъфите-рамки, кориците обхващат и защитата на екрана на таблета и често се ползват и за поставки, което е плюс при избора на калъф. Таблетът може да се фиксира към калъфа със специални скобки, изработени от пластмасови, метални или гумени ленти разположени по ъглите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар